Rallyteam walraven 3e plek in Hengelo

Rallyteam walraven 3e plek in HengeloGeplaatst op : 2009-12-10 15:26:27

Afgelopen weekend heeft rallyteam Walraven het rallyseizoen afgesloten met de Euregiorally in Hengelo. Na het verkennen op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen had het team zeer veel zin om van start te gaan. De eerste twee klassementsproeven verliepen zeer goed en het team deed dan ook mee in de top van de 350Z challenge.

De volgende vier proeven werden in het donker verreden. Het team had in het donker weinig zicht doordat de lichtopbrengst van de lampenbar tegenviel. Rijder René Walraven besloot dan ook geen risico te nemen en ging op sommige plaatsen eerder van het gas af dan normaal. Daardoor werden geen snelle tijden gereden, maar ook geen schade. Als 27e algemeen en 3e in de 350Z challenge werd de auto aan het einde van de avond in het wachtpark gezet.

Na de start van de tweede etappe op zondagmorgen moest eerst een rondkoers op het industrieterrein Hengelo Zuid verreden worden. Het vele publiek dat zich hier verzameld had werd getrakteerd op vier rondes met veel driften. De volgende twee proeven werden verreden in het “buitengebied” rondom Hengelo en waren met gladde bochten en hier en daar een mistbank een ware uitdaging. Het team wist ook deze proeven zonder problemen uit te rijden. Vervolgens moesten nogmaals dezelfde drie proeven gereden worden en ook hier wist de equipe uit de problemen te blijven. Door de goede preparatie van de auto voor de rally door het serviceteam kon de finish gehaald worden zonder technische problemen. Het serviceteam hoefde dan ook niet meer dan het normale onderhoud, banden wissels en controles aan de auto te doen.

Rallyteam Walraven finishte als 24e algemeen en 3e in de 350Z challenge. Ondanks het goede resultaat ging het team met een dubbel gevoel over het finishpodium, want dit was de laatste rally voor navigator Edwin Alferink. Hij heeft vanwege tijdgebrek moeten besluiten om te stoppen met rallyrijden. Het team wil hem dan ook langs deze weg heel erg hartelijk bedanken voor de inzet van de afgelopen twee jaar.

De komende winterstop zal het team hun tijd gebruiken om de “standaard”auto helemaal volgens de top specificaties van de 350Z challenge aan te passen, budget te zoeken voor het nieuwe seizoen en het zoeken naar een nieuwe navigator.

Website powered by: MartinMedia.nl